NE ARAMAK İSTEMİŞTİNİZ?

22 Şubat 2017 Çarşamba

Tavuk Paça Çorbası

Tavuk Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tavuk göğsü (haşlanıp küçük doğranmış ve soğumuş olmalı)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 50 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sirke (arzuya göre)
  • 1 litre soğuk tavuk suyu

Tavuk Paça Çorbası Tarifi Yapılışı

Yoğurdu yumurtayı unu tencereye alıp çırpalım. Malzeme karışınca soğuk tavuk suyunu karıştırarak yavaşça ekleyelim. Ocağın altını açalım kısık ateşte ve karıştırmaya devam edelim 5 dk boyunca. Sarımsak ilave edelim. Etleri ilave edelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca eğer kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyin. 10 dakika kaynatalım. Tavaya tereyağını alalım erimeye bırakalım. Bu sırada çorbaya sirke ve tuz ilave edelim. Tereyağının içine toz biberi koyup kızdıralım. Çorbayı servis ederken kızdırdığımız biberle soslayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder