NE ARAMAK İSTEMİŞTİNİZ?

21 Şubat 2017 Salı

Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağıkırmızı ya da sarı mercimek
  • 1 adetkuru soğan
  • 1 adetpatates
  • 1 adethavuç
  • 1 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 6 su bardağısıcak su(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığı
  • karabiber      

    Nasıl Yapılır?

    1. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun.
    2. Kavrulan soğanlara unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
    3. İri parçalar halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye aktarın.
    4. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra arzuya göre et su tablet ile hazırladığınız sıcak suyu ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz mercimeği ilave edin.
    5. Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
    6. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.  
    7. AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder