Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 adet domates rendesi,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz,
- Nane,
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu (su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Salçalı Şehriye Çorbası Yapılışı
Salçalı arpa şehriye çorbası yapımı için öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı salça tencereye alınır ve biraz kavrulur.
Kavrulan salçanın üzerine domates rendesi ilave edilip karıştırılır ve 1 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra, üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Kavrulan salçanın üzerine domates rendesi ilave edilip karıştırılır ve 1 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra, üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerisine arpa şehriyeler ilave edilir.
Çorbanın tuzu ayarlanır ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir (8-10 dakika).
Şehriyeler yumuşayınca çorbanın üzerine nane ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.
Hazırlanan salçalı arpa şehriye çorbası sıcak olarak servise sunulur.
Bu ölçüler ile 5-6 kişilik çorba elde edilir.
Çorbanın tuzu ayarlanır ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir (8-10 dakika).
Şehriyeler yumuşayınca çorbanın üzerine nane ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.
Hazırlanan salçalı arpa şehriye çorbası sıcak olarak servise sunulur.
Bu ölçüler ile 5-6 kişilik çorba elde edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder