NE ARAMAK İSTEMİŞTİNİZ?

22 Şubat 2017 Çarşamba

Kıymalı Karnabahar Tarifi

Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • Karnabahar haşlamak için su.
Kıymalı Harcı İçin:
  • 200 gr dana kıyma,
  • 2 adet orta boy kuru soğan,
  • 1 adet küçük boy havuç,
  • 1 adet küçük boy kırmızı kapya biber,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı tuz (tuz miktarını salçanın tuz miktarına göre ayarlayın),
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon,
  • 1,5 çay bardağı sıcak su,
  • Arzuya bağlı bir tutam maydanoz.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı, tereyağını ve kıymayı koyalım.
Kaşıkla karıştırarak kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Üzerine ince ince doğradığımız soğanları, havucu ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar yumuşayıp şeffaf renk alınca üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız kırmızı kapya biberi, domates ve biber salçasını ilave edip kaşıkla karıştırarak 1 dakika daha kavuralım.
Daha sonra üzerine 1,5 çay bardağı sıcak suyu ilave edelim.
Kimyon ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatalım.
Haşlanmış ve suyu süzülmüş karnabaharları derin bir tencereye alıp kıymalı harcı üzerine ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişen yemeğimizi 15-20 dakika dinlendirelim.
ve servis yapın.





                                                                AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder