NE ARAMAK İSTEMİŞTİNİZ?

21 Şubat 2017 Salı

Canan Karatay'dan Çiğ Köfteye Güzelleme: "En Sağlıklı Yemek"

Urfa mutfağının dayanılmaz lezzeti çiğ köfte, Canan Karatay'dan 10 tam puan aldı. Salam ve sosise veda ediyor, sağlıklı beslenmek için menüye çiğ köfte ve içli köfte ekliyoruz. Ay resmen lezzet!

Neredeyse söylediği her şey gündem konusu oluyor Canan hocanın. Çayınıza tereyağı atın da dedi, yeri geldi bir günde 10 haşlanmış yumurta yiyebilirsiniz önerisinde bulundu. Karatay'ın son tavsiyesi ise, salam sosis yerine çiğ köfte yemek. Üstelik Urfa'nın enfes lezzetini "En sağlıklı yemek" ilan etti.

"Peki neden çif köfte?" diye sorarsanız Canan hoca sebebini muazzam bir şekilde açıklıyor: "İşlenmemiş olması, çeşitli baharatların kullanılması ve bulgurla yoğrulması..."
Çiğ köftenin içerisinde bulunan protein, aynı zamanda kilo vermeyi hızlandırır ve dinç bir şekilde kalmanızı sağlar.
Tabii söylenen bu sözler her çif köfte için geçerli değil. Kırımızı et yerine patates ile yoğurulanlar "en sağlıklı yemek" listesinde yer almıyor. Aynı zamanda streçli kaplarda satılan sebzelerin tüketilmemesine de vurgu yapıyor Karatay...

gelelim çiğ köfte tarifini ...

Adım 1
Bir kabın içine doğranmış kuru soğan, salça ve isotun yarısı ile yarım su bardağı suyu katıp karıştırın. İçersine bulguru da ilave edip bulgurların yumuşamasını bekleyin.
Adım 2
Bu arada domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Ardından bulgurlu karışımın içine katıp iyice yoğurun. En az 30 dakika boyunca yoğurma işleminiz devam etmelidir. Kıymayı ve kalan isotu yarım su bardağı suyu, 1,5 çay bardağı limon suyu ile birlikte başka bir yoğurma kabının içinde yoğurun.
Adım 3
Ardından bu karışımı bulgurlu karışımın içine koyun ve karıştırın. Ardından içine baharatları ekleyin ve yine en az yarım saat yoğurun. En son olarak da yeşil soğanları ince ince doğrayın, sarımsakları ezin, maydanozları ince ince doğrayın ve 1,5 çay bardağı limon suyunu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz çiğ köfte harcından parçalar koparın ve elinizle şekil verip, marul yaprakları içinde servis edin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder