Malzemeler:
- 250g. bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı et suyu/su
- Krema (yarım paket)
- Muskat
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Küp küp doğradığınız soğan, patates, havucu tereyağında birkaç dakika kavurun. Bal kabağını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Et suyunun tamamını ekleyip tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin.
Çorbadan 1 kase alıp içine kremayı ekleyin ve iyice çırpın.
Ardından krema eklediğiniz kaseyi tencerenin içine döküp; tuz, karabiber ve rendelediğiniz küçük bir muskatın 1/3’ini ekleyip kaynatın.
Çorbadan 1 kase alıp içine kremayı ekleyin ve iyice çırpın.
Ardından krema eklediğiniz kaseyi tencerenin içine döküp; tuz, karabiber ve rendelediğiniz küçük bir muskatın 1/3’ini ekleyip kaynatın.
Üzerine bir miktar krema ve kereviz yaprağı ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder