NE ARAMAK İSTEMİŞTİNİZ?

23 Şubat 2017 Perşembe

Karadeniz Muhlaması (Kuymak) Tarifi


 



 



Malzemeler



  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Su
  • Eriyen Peynir Türü
  • Tuz
  •  

    Hazırlanış Aşamaları

  • Kuymak hazırlanırken öncelikle tereyağını bir tavaya alıyoruz. Ancak hazırlanacak kuymağın lezzeti kullanılan tereyağı ile yakından alakalı olduğundan, bu tarifte mümkünse Karadeniz tereyağı kullanmak gerekiyor.
  • Tereyağı eriyince üstüne mısır unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlıyoruz. İrmik biraz kavrulduktan sonra üzerine su ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Kuymak içerisinde pütür kalmaması için bu aşamada çok iyi bir şekilde karıştırmak gerekiyor. Karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp birkaç dakika da bir kontrol ederek pişiriyoruz.
  • Mısır unu kavrulurken suyunu çektikten sonra puding kıvamına geliyor ve tam da bu kıvamda iken peynirler hazırlanıp kuymak üzerine yayılıyor. Kuymakta kaşar rendesi kullanabilmekte mümkün olabiliyor.
  • Daha sonra kuymağı kısık ateşte peynirler eriyene kadar karıştırmadan pişiriliyor. Bu aşamadan sonra ise kuymak ocaktan alınıp hafifçe karıştırılarak servis ediliyor.
  • Karadeniz’e özgü bu lezzet, o yörenin halkı tarafından çok beğenilse de daha önce hiç tatmamış kişiler için oldukça tuhaf bir lezzet olarak görülüyor.

  •  
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder