NE ARAMAK İSTEMİŞTİNİZ?

23 Şubat 2017 Perşembe

Kemal Paşalı Fincan Tatlısı Tarifi

Malzemeler:




Muhallebi için;
  • 7 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kemal paşa tatlısı, üzerinde yazan ölçüye göre su ve şeker
Üzeri için:
  • 1 su bardağı kadar hindistan cevizi ve toz fıstık Yaklaşık bu ölçüden 10 ortaboy fincan çıkıyor

 Hazırlanışı:


  1. Hem şerbetli hemde sütlü tatlı isteyenlere ikisi bir lezzet lokum kıvamında enfes bir tarif bayılacaksınız  isteyen küçük kahve fincanların da yapabilir o zaman daha çok çıkar.
  2. Kemal paşa tatlısını paketin üzerinde yazan ölçülere göre pişirin.
  3. Muhallebi malzemelerini ( vanilya ve tereyağ hariç) tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
  4. Pişen muhallebiye tereyağ ve vanilyayı atıp ocaktan indirin ve iyice karıştırın.
  5. Şimdi elimizde bulunan nescafe fincanlarını çeşmede suyla ıslatalım.
  6. İçinde 1 çay kaşığı kadar su bırakırsanız tatlınız çok daha kolay çıkacaktır.
  7. Islatmış olduğumuz fincanlarımızın tabanına kepçe veya kaşık yardımıyla yaklaşık 1 kepçe muhallebiden dökelim ve 1 tane kemal paşa tatlısından üzerine koyalım.
  8. Üzerini kapatacak kadar bir 1 kepçe daha muhallebi dökelim ve Ve artık fincanımızı dolduracak kadar muhallebiden dökelim.

  9. Bu şekilde doldurduğumuz fincanlar bir miktar ılıyınca buzdolabına kaldırıp 1-2 saat soğuyup dinlenmesini bekleyelim.
  10. Geniş bir tabağın içerisine hindistan cevizini dökelim.
  11. Soğuyan tatlılarımızı önce kenarlardan biraz hava aldırarak hindistan cevizi bulunan tabağa ters çevirelim ve tatlımzı fincandan çıkaralım.
  12. Çıkan tatlımızı hindistan cevizine veya toz fıstığa bulayıp servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder